Rechten Duitsland verkocht

Atrium Verlag pre-empt debuutroman ‘Cinderella’

www.boekblad.nl

De Duitse uitgever Atrium Verlag heeft op de Frankfurter Buchmesse met een pre-empt de vertaalrechten van Cinderella gekocht. Cinderella is het romandebuut van Michael Bijnens. Eind september verscheen het boek bij Atlas Contact.

Met de verkochte vertaalrechten van Cinderella vindt er opnieuw een Atlas Contact-debutant zijn weg naar een buitenlands publiek. Vorig jaar werden de vertaalrechten van De consequenties, het romandebuut van Niña Weijers, aan meerdere landen verkocht.

Michael Bijnens (1990) groeide op als zoon van een Antwerpse prostituee. Hij studeerde af aan de Brusselse theaterschool en maakte vervolgens razendsnel naam als toneelauteur. Met zijn roman vertelt Bijnens het verhaal van een zoon van een hoer die een bordeel opent en de pooier van zijn moeder wordt.

Drie weken na verschenen is Cinderella al toe aan zijn derde druk. In de Nederlandse en Vlaamse pers trok het boek veel aandacht. Bijnens zat onder andere bij Pauw, VPRO Boeken en Radio 1 Kunststof. Cutting Edge sprak lovende woorden over het boek en gaf het vijf sterren: ‘Dit boek is zo verwarrend, intrigerend, duister en gruwelijk, dat je elke pagina wel wilt verzwelgen. Chapeau.’